speelgoedwinkel

Ramen en deuren

Op zoek naar een installateur van ramen en deuren ?

Hieronder geven we je enkele interessante links ivm ramen en deuren

Hoe goed houdt isolatieglas de warmte in een ruimte? Daar komen duidelijk verschillen voor. De belangrijkste meerwaarde is de U-waarde: hoe kleiner de U-waarde, des te groter de besparingswaarde.

Een vergelijking bewijst het: traditioneel isolatieglas heeft een waarde van 3,0 W/m2 K(DIN), waartegen het hoogwaardig gecoat isolatieglas Super S een zeer lage U-waarde tot 1,1 W/m2 K biedt. Het Solitherm Super S isoleert dus 3 maal beter dan de isolatieruiten van vroeger. De huisverwarming geldt als één van de grootste verantwoordelijke verspreiders van CO2-vervuiling. Energiebezuiniging is dan ook van prioritaire orde, waaraan we allen moeten meewerken ! Door het gebruik van Solitherm Super S daalt het warmteverlies met 60% tegenover het traditioneel isolatieglas van vroeger. Hoe wordt zoiets bereikt ?

Solitherm Super S heeft een warmte-reflecterende coating. Een onzichtbare, flinterdunne coatinglaag van edelmetaal remt de warmtedoorgang af. Uiterlijk is Solitherm Super S nauwelijks van gewoon glas te onderscheiden. Solitherm Super S is de maatstaf voor kleurneutraliteit bij gecoat glas en met een lichtdoorlaat van 81% de beste in zijn soort. Bij een kamertemperatuur van +21 °C en een buitentemperatuur van -10 °C voelt het glas met +17 °C nog altijd warm aan. Koude zones en tochteffecten in de nabijheid van de ramen zijn verdwenen. Men zit overal comfortabel.

En dit is nog niet alles: Solitherm Super S zorgt er ook voor dat de binnenkomende zonnestralen de warmtebalans verbeteren. Dit is gratis energiewinst, welke het klimaat en het budget ten goede komt.

Solitherm Comfort Clear / Comfort Sun Indien u streeft naar een comfortabel interieur, warm in de winter, aangenaam in de zomer; indien u het natuurlijk zonlicht zoveel mogelijk wil benutten en de helderblauwe hemel natuurgetrouw wil aanschouwen; indien u fors wil besparen in energie; dan biedt de Solitherm Comfort Clear / Comfort Sunbeglazing de juiste oplossing.

Comfort Clear / Comfort Sun wordt gekenmerkt door uitstekende isolerende eigenschappen bij alle weersomstandigheden. Deze dubbele beglazing garandeert een uitermate effectieve thermische bescherming in de winter (lage U-waarde: 1,0 W/m2.K). De fijne laag edelmetaal kaatst de warmte als het ware naar binnen terug, waardoor slechts zeer weinig warmte naar buiten wordt uitgestraald en het verlies aan warmtecalorieën zeer klein is. Dit wordt aangeduid door de U-waarde van de beglazing. Tijdens de zomer geeft deze dubbele beglazing een aanzienlijke vermindering van de intensiteit van de zonnestralen. Het wooncomfort wordt daardoor verhoogd, omdat de grote hitte het huis niet langer kan binnendringen. Dit kan natuurlijk ook een aantrekkelijke besparing van de airco opleveren.

Comfort Clear laat wel maximaal licht door, waardoor er binnenin het gebouw een optimaal lichtcomfort ontstaat. (LT:73%). Comfort Sun geeft een LT van 71%.

Comfort Clear / Comfort Sun is een zeer neutrale beglazing.

Comfort Clear / Comfort Sun voldoet perfect aan alle eisen die worden gesteld: een neutrale en uitstekende thermische bescherming, ongeacht de weersomstandigheden.